Paswoord voor meer geluk in je leven

July 1, 2023

Wat is het paswoord voor meer GELUK?

We hebben ze dagelijks nodig PASWOORDEN. Voor elke website, app of laptop ééntje en sommige systemen vragen zelfs regelmatig een nieuw wachtwoord. Als de namen van je kinderen, partner en huisdier allemaal al eens de revue zijn gepasseerd, geraakt de inspiratie op. Of genereert lastpass van die paswoorden %D8TEPTk2HndxfT7 die je onmogelijk kan onthouden.  

Hoe je wachtwoord je gelukkiger kan maken?

En wat als je wachtwoord je helpt om je doelen te bereiken, zelfvertrouwen te vergroten of gewoontes te veranderen?

Maak van je wachtwoord een mantra, affirmatie of reminder.

Dit zijn korte zinnen of woorden die je inspireren, motiveren of aanmoedigen. Elke keer dat je je wachtwoord intikt, word je herinnerd aan iets dat je belangrijk vindt, iets dat je wil leren of blij maakt.   

Herhaling werkt

Wetende dat een nieuwe gewoonte gemiddeld 66 dagen duurt vooraleer het een automatisme wordt, is herhaling cruciaal.  Door het regelmatig intikken groeien nieuwe routines tot een gewoonte. Als je elke dag intikt  15000xstap of 2xfruit ben je op gezonde weg voor een actiever en gezonder leven.  

Mantra duwt je in de richting.

Je kan ook voor een mantra kiezen. Een mantra geeft door herhaling richting in je denken en doen.  Het kan gaan over een doel, een probleem of een uitdaging waar je aan wil werken. Een stimulerende mantra is positief geformuleerd en specifiek. Alles wat je aandacht heeft groeit, dus als je elke dag intikt GO4IT ga je de goeie richting uit.

Een affirmatie heeft je vleugels! 

Wil je jezelf een extra duwtje geven? Kies dan een persoonlijke affirmatie. Dit is een positieve gedachte over jezelf.  Het helpt je om belemmerende gedachten te overwinnen en jezelf te waarderen. IKkanDIT. Het klinkt misschien raar en geforceerd, maar vergelijk het met reclame. Door dezelfde boodschap continu te herhalen wordt een merk top of mind. 

Denk maar aan bekende slogans:

L’oréal vindt dat je het verdient “Omdat je het waard bent”. 

Red Bull “geeft je vleugels” en Nike heeft je die extra push met “Just do it”.  

Die blijven hangen in ons hoofd en beïnvloeden ons gedrag. Zo kan jij ook een persoonlijke slogan bedenken die jou brengt waar je wil komen. 

Wanneer mag ik een nieuw wachtwoord?

Kies je nu voor een mantra of affirmatie of het aanleren van een nieuwe gewoonte. Door het steeds te herhalen bij het intikken neem je dit op in je onderbewustzijn. Dingen die je vaak hoort, worden een soort waarheid en hebben invloed op hoe je denkt, voelt en handelt. Het is alsof je elke dag reclame maakt voor jezelf en voor wat je wil bereiken.

Extra tips voor een stimulerend wachtwoord.

  • Kies iets dat realistisch en haalbaar is. WIN10xLOTTO zal niet werken (of de kans is heel klein), maar SAVE1000EURO zal je stimuleren om te sparen voor die leuke citytrip.
  • Je kan ook een volledig zin maken en dan enkel de 1ste letter gebruiken. IWDBIV  Ik word de beste in mijn vak.
  • Gebruik positieve woorden, vermijd woorden zoals geen, niet, … Pieker-MIN heeft een ander effect dan Geniet+NU en LEEFvoluit.
  • Maak het specifiek. Wandel1xDAG is concreter dan WandelMEER
  • Schrijf het in de tegenwoordige tijd voor doelen die je wil bereiken, alsof het al zo is. Ik#ben#MANAGER
  • Het kan zowel iets professioneels als persoonlijks zijn, zo kan je voor professionele apps kiezen voor MOEILIJKiseenKANS en voor shopping apps SLAAPerOVER om impulsaankopen te vermijden.

Probeer het zelf! Het is een eenvoudige en leuke manier om je wachtwoord te onthouden en tegelijkertijd iets goeds te doen voor jezelf.  En veiliger dan de naam van je hond of de verjaardagsdatum van je kinderen.

Wat is jouw wachtwoord?

Ontvang het gratis e-book

Met tips voor meer energie én minder stress. Je leert hoe je met kleine tips je gezondheid kan verbeteren!

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt het e-book in je mailbox.
Oeps! Er ging iets verkeerd met versturen. Probeer het opnieuw.
verder uit de blog

Meer energie en minder stress

Wat is wandelcoaching?
Jun 24, 2023

Wandelcoaching is veel meer dan alleen maar een wandeling in het park. Het is een krachtige combinatie van beweging, natuur en begeleide gesprekken die je kan helpen om persoonlijke obstakels te overwinnen en evenwicht in je leven te vinden.

Hoe kan je stress loslaten?
Jul 3, 2023

In de snelle wereld van vandaag lijkt stress onvermijdelijk. Maar hoe kunnen we leren om deze stress los te laten? Omgaan met stress vereist vaak een veelzijdige benadering, waarbij verschillende technieken worden gecombineerd. Hierbij enkele effectieve technieken om stress los te laten.

Wat doet een coach voor mij?
Jan 26, 2023

Soms kun je moeilijk afstand nemen van je denkpatronen en emoties. Een coach helpt je om jouw doel te formuleren en sneller tot inzichten te komen.

We werken zowel lichamelijk als mentaal aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
gratis kennismaken