Moonwalk: een magische wandeling bij volle maan

July 17, 2023

Heb je ooit een wandeling gemaakt bij volle maan? Zo ja, dan weet je hoe bijzonder dat kan zijn en zeker als je met volle aandacht de magische energie van de maan gebruikt! 

Slaap je soms slecht, droom je intens? Voel je je somber of heb je net extra veel energie? Alles wordt versterkt door de kracht van de volle maan. Zowel positieve als negatieve emoties, als creativiteit, inspiratie en verlangens.  Ook kun je een strijd tussen hoofd en hart ervaren.

Dat is niet zo gek, want de volle maan heeft een krachtige invloed op ons lichaam, onze geest en onze ziel. In het magische licht van de volle maan, laten we best het licht naar binnen schijnen om los te laten wat ons niet meer dient en onze dromen en verlangens aan te wakkeren. Het is nu tijd om onze batterij op te laden. Beschouw het als een maandelijks reflectiemomentje in het ritme van de natuur.  

Wat gebeurt er bij volle maan?

Eens per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan. De door zonlicht weerkaatste zijde is dan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan is het symbool van het cyclische karakter van de natuur, eb en vloed. Het leert ons omgaan met de stroom van het leven. Net zoals de maan de zeeën beïnvloedt, beïnvloedt ze ook ons. We bestaan immers voor een groot deel uit water.  Het effect van de volle maand kan je tot drie dagen ervoor en drie dagen erna ervaren.

De volle maan heeft ook positieve kanten als je zijn magische kracht gebruikt. Het is een tijd van inzicht, inspiratie en creativiteit. Je kunt makkelijker contact maken met je intuïtie, je gevoelens en je hart. De volle maan is dus een perfect moment om even stil te staan.  

Hoe kun je de volle maan beleven?

Een van de beste manieren om de volle maan te beleven is om naar buiten te gaan en te genieten van het maanlicht.  De duisternis en stilte van de nacht zet je zintuigen op scherp.  Je hoort geluiden beter, kan beter voelen en verbinding maken met je omgeving en met jezelf.

Er zijn minder prikkels en je maakt je hoofd helemaal leeg. Je kunt je focussen op je dromen, verlangens en plannen. De kracht van de volle maan, zorgt voor de extra sprankel.

Deelnemen aan een magische Moonwalk

Formule

We spreken af tijdens zonsondergang aan zee en nemen eerst de tijd om te vertragen en de spanning van de voorbije dagen los te laten.  Onder het maanlicht genieten we van een wandeling met het geluid van de golven op de achtergrond en de wind in onze haren. Door de stilte van de avond kunnen we beter luisteren naar onze innerlijke wijsheid. We sluiten af met een lekker kopje thee en een (vrijblijvende) uitwisseling van onze ervaringen.

Wandel je mee? Schrijf je dan snel in voor de volgende Mindful Moonwalk.  

 • Een Mindful wandeling met aandacht voor persoonlijke groei.  
 • Weetjes over volle maan en eenvoudige Mindfulness oefeningen.
 • De afstand wordt aangepast aan het wandelritme van de deelnemers.  
 • Recept voor een zalige nachtrust en een frisse kickstart de volgende ochtend.

Praktisch

 • Plaats: Strand Zeebrugge
 • Van 21u tot 22u30
 • Deelname €14 
 • Inschrijven via ilse@fload.be

Het wordt een magische wandeling die je niet gauw zult vergeten! Voel je welkom!

Data eerstvolgende Mindful Moonwalk

 • Dinsdag 1 augustus 2023 l Volle maan in Waterman 
 • Donderdag 31 augustus 2023 l Volle maan in Vissen
 • Vrijdag 29 september 2023 l Volle maan in Ram
 • Zaterdag 28 oktober 2023 l Volle maan met maansverduistering in Stier
 • Maandag 27 november 2023 l Volle maan in Tweelingen
 • Woensdag 27 december 2023 l Volle maan in Kreeft

Ontvang het gratis e-book

Met tips voor meer energie én minder stress. Je leert hoe je met kleine tips je gezondheid kan verbeteren!

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt het e-book in je mailbox.
Oeps! Er ging iets verkeerd met versturen. Probeer het opnieuw.
verder uit de blog

Meer energie en minder stress

Wat is wandelcoaching?
Jun 24, 2023

Wandelcoaching is veel meer dan alleen maar een wandeling in het park. Het is een krachtige combinatie van beweging, natuur en begeleide gesprekken die je kan helpen om persoonlijke obstakels te overwinnen en evenwicht in je leven te vinden.

Hoe vind je balans in je leven?
Jun 24, 2023

Balans vinden in je leven is een reis, geen bestemming. Het vraagt inspanning, aanpassingsvermogen en bovenal bewustzijn. Maar met de juiste hulpmiddelen, is het absoluut haalbaar. Stap uit de tredmolen en herontdek het plezier van een gebalanceerd leven!

Moonwalk: een magische wandeling bij volle maan
Jul 17, 2023

Heb je ooit een wandeling gemaakt bij volle maan? Zo ja, dan weet je hoe bijzonder dat kan zijn en zeker als je met volle aandacht de magische energie van de maan gebruikt. Zin om de volle maan te beleven? Ontdek de magie van een Moonwalk!

We werken zowel lichamelijk als mentaal aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
gratis kennismaken