Waarom ik gestart ben met Mindful Walk / Run

June 21, 2023
Een personal body & mind experience

Zo ervaar ik het en het klinkt nog fancy ook 😊

Let wel, als nuchtere West-Vlaming had ik weinig zin in zweverig gedoe en moeten ze mij ook geen lucht verkopen! Ik wou ook graag mijn looptechniek bijschaven zonder teveel prestatiedruk. Meer en meer geraakte ik overtuigd van Mindful Run en Mindful Walk. Want het is zoveel meer dan lopen of wandelen!

Wat maakte mij zo enthousiast?

  • Voelen en luisteren naar je lichaam. Het hoofd zegt vaak iets anders hoor. Voortdoen, niet zeveren en niet teveel tralala. In onze prestatiemaatschappij is een klein beetje meer voelen en luisteren naar je lichaam geen overbodige luxe.
  • Plots beseffen dat ik al jarenlang verkeerd ademhaal. En hierdoor meer last heb van hooikoorts en sukkel met lange afstanden te lopen. Door een gezonde ademhaling heb je ook minder last van stress.
  • Stresskip, twijfelaar, piekeraar, bezorgde moeder, …. vul verder in naar keuze. In het programma leer je Mindfulness technieken om je gedachten makkelijker los te laten. Tips die je dagelijks kan toepassen.
  • Lopen om te genieten en niet langer elke 2 min naar die sporthorloge kijken, kilometers tellen, snelheid meten, hoe ver is het nog? Minder kans op blessures door een betere looptechniek.
  • Je komt nog eens buiten en leert gelijkgezinde mensen kennen. Mindful Run/Walk organiseer ik aan zee of in een natuurdomein. Buitensporten heeft tal van voordelen en verhoogt je weerstand tegen verkoudheden. Ook in de winter kan je deelnemen met handschoenen en muts. Het doet nog zoveel deugd en je beleeft de seizoenen intenser. (De gedachte dat de warme kachel of douche thuis op mij wacht helpt ook).
  • We testen je focus en trainen je aandachtsspier. Je wordt uitgedaagd en dan zie je leuke en verrassende dingen gebeuren. En je bruist (terug) van creatieve ideeën.
  • Loslaten en niet alles te serieus nemen. Rule n°6 in het programma is dan ook Don’t take yourself so damnn seriously. Bepaalde dingen loslaten is voor iedereen anders en wat voor de ene banaal is, is voor de ander heftig. Via het programma leer je dit op eigen tempo doen. Ik sta 100% achter het programma, toch is voor mij de coming out als Mindful Run/Walk instructeur koudwatervrees geweest. Ooh jezus, moet die foto van mij echt op social media komen?
  • Een schop onder mijn kont om NU te genieten en niet straks, als ik meer tijd heb, wanneer de strijk is gedaan, verlof heb, mijn mailbox leeg is, .. (schrap naar keuze of vul verder aan).

Mindful Run / Walk iets voor jou?

Ik denk het wel, maar ik kan dit niet voor jou beslissen. Het is een leerrijke ervaring en zeker geen verloren tijd. Tijd voor jezelf is trouwens nooit verloren tijd. Het fijne is dat niets moet en alles mag. Je doet het op jouw tempo en via bewustwording van je lichaam en geest ontdek je wat voor jouw werkt. Ik beloof je alvast een goeie nachtrust, een leuke tijd, betere sportprestaties, een portie gezonde lucht en nog wat verbrande calorieën.

Ga je mee?

Heb je nood aan minder stress, meer energie en een beter ademhaling? Dan is Mindful Run / Walk misschien wel iets voor jou. Ontdek hier alle info!

Ontvang het gratis e-book

Met tips voor meer energie én minder stress. Je leert hoe je met kleine tips je gezondheid kan verbeteren!

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt het e-book in je mailbox.
Oeps! Er ging iets verkeerd met versturen. Probeer het opnieuw.
verder uit de blog

Meer energie en minder stress

De natuur je beste sportschool? Jazeker!
Apr 13, 2023

Bewegen in de buitenlucht is goed voor zowel je mentale als lichamelijke gezondheid. 10 voordelen op een rijtje waarom buiten bewegen je gezonder en blijer maakt.

6 voordelen van neusademhaling
Jun 23, 2023

Door bewust te worden van je ademhaling en te leren hoe je door je neus kunt ademen, kun je je gezondheid en welzijn aanzienlijk verbeteren. Dus waarom probeer je het niet eens? Ontdek de voordelen!

Waarom ik gestart ben met Mindful Walk / Run
Jun 21, 2023

Ik noem het een personal body & mind experience. Maar niks zweverigs, daar ben ik veel te nuchter voor. Ik wou ook graag mijn looptechniek bijschaven zonder teveel prestatiedruk. En het is zoveel meer dan lopen of wandelen!

We werken zowel lichamelijk als mentaal aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
gratis kennismaken