Er staan té veel tabbladen open

February 22, 2023

Het overweldigende gevoel van met héél véél dingen tegelijkertijd bezig te zijn. Je hoofd staat op springen en je weet niet waar eerst te beginnen. Vergelijk het met een computer, als er veel tabbladen openstaan reageert je computer ook langzamer. Net zoals de batterij van een smartphone sneller leeg loopt als er teveel apps openstaan.

Ondertussen is de mythe dat multitasking efficiënt is doorprikt en weten we dat focus belangrijk is. Telkens je van de ene naar de andere taak moet switchen heeft je brein tijd nodig om terug aandachtig te zijn.

Schrappen, plannen, eventjes niet...

Schrappen

Begin met schrappen.  Wat is voor jou écht belangrijk? Bepaalde taken zijn een must, andere afspraken kan je makkelijk cancelen. Voor je het weet staat je agenda vol met energie vretende afspraken. Probeer het eens, vaak is de andere partij stiekem opgelucht dat je de afspraak hebt geannuleerd of verplaatst naar een geschiktere datum.

Plannen

Planning zorgt voor rust in je hoofd.  Schrijf het op dan hoef je er niet meer aan te denken. Het vraagt even tijd om het voor jezelf te structureren, in een agenda te gieten of op een lijstje te zetten. Eenmaal het staat ingepland en je prioriteiten zijn gekend, hoef je niet langer te zeggen: “Help mij onthouden dat ik niet vergeet…. Het staat in je planning!

Eventjes niet

Niets is meer storend dan de continue stroom van piepjes, apps en berichten. Continu de schreeuw om aandacht. Ook al beantwoord je een telefoonoproep niet onmiddellijk, het heeft wel je aandacht getrokken. Je doet ondertussen verder met je taken, maar een stemmetje in je hoofd begint ze af te vragen. Waarom belde hij/zij? Is het iets dringends? Ook al heb je de telefoon niet opgenomen, je brein is aan het werk op de achtergrond. Geef je brein tijd om tot rust te komen.

Stel jezelf de kritische vraag of je altijd voor iedereen moet bereikbaar zijn?

Wist je dat je alle meldingsgeluiden op Whatsapp kan dempen, behalve van de meeste belangrijke personen voor jou? Zelf hoor ik enkeleen WhatsApp piepje als mijn man of kinderen een berichtje sturen. De andere berichtjes lees ik wanneer er tijd is en met volle aandacht kan lezen en antwoorden.

Je mag mij steeds een WhatsApp sturen voor meer informatie over wandelcoaching of Mindful Run / Walk. Als ik niet onmiddellijk antwoord ben ik aan het werk of wil ik even niet gestoord worden. Een antwoord krijg je altijd. Maar dan met de volle aandacht.

Ontvang het gratis e-book

Met tips voor meer energie én minder stress. Je leert hoe je met kleine tips je gezondheid kan verbeteren!

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt het e-book in je mailbox.
Oeps! Er ging iets verkeerd met versturen. Probeer het opnieuw.
verder uit de blog

Meer energie en minder stress

Hoe je energie op het werk kunt optimaliseren: 10 praktische tips
Jul 26, 2024

Ben je aan het eind van je werkdag vaak uitgeput en heb je moeite om je energie op peil te houden? Je bent niet de enige. Veel mensen worstelen met hun energieniveau op het werk. Gelukkig zijn er effectieve manieren om je energie te beheren en je productiviteit te verhogen. In dit artikel delen we 10 praktische tips om je energie op het werk te optimaliseren.

Tips om te ontspannen bij een burnout
Jun 23, 2023

Het herstel van een burnout is een reis. Het is belangrijk om geduldig te zijn en zorgzaam voor jezelf te zijn. Onthoud dat er geen snelle oplossingen zijn. Deze tips helpen je op weg!

Leren ontspannen bij stress
Jun 24, 2023

Stress is een deel van het leven, maar dat betekent niet dat je erdoor beheerst hoeft te worden. Met deze praktische tips kan je leren om met stress om te gaan om een evenwichtiger, rustiger leven te leiden.

We werken zowel lichamelijk als mentaal aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
gratis kennismaken