Heb je een opgejaagd gevoel? Het is ok om te vertragen!

June 21, 2023
Oe is't? Druk druk druk...!

Herkenbaar? Hoe vaak zeggen we niet.  Alles goed hoor, maar druk, druk, druk, ... Druk wordt in onze prestatiemaatschappij als normaal beschouwd, maar dit hoeft helemaal niet

STOP! met druk zijn te overwaarderen. Het is OK om te vertragen, even niets te doen of tijd hebben om spontaan leuke dingen te doen.

Waarom voelen we ons continue druk en opgejaagd?

  • We zijn meester in SNEL SNEL en HOP HOP vooruit met de geit! No time to waste.
  • Het moest gisteren al klaar zijn…bijvoorbeeld vaak verwachten we ook als we iets nieuws leren dat we het meteen onder de knie hebben, helaas werkt het niet altijd zo. Soms hebben dingen gewoon wat meer tijd nodig.
  • En dan nog multitasken zoals boodschappenlijstje maken, terwijl je belt en de was plooit.
  • Ook in ontspanningsmodus doen we meer dan een iets tegelijkertijd, zoals TV kijken en ondertussen een whatsappje beantwoorden, social media checken, ...
  • Niet klagen, maar voortdoen en doorzetten ook als het even niet vlotjes gaat.
  • Een overvolle professionele en sociale agenda. Ook last van FOMO (Fear of Missing Out)?
  • Continu prikkels van buitenaf en zoveel keuzes dat we dagelijks moeten maken.

Hoeveel uren prop je vol?

Er zijn 168 uren in een week, naast werken, slapen en de noodzakelijke huishoudelijke taken schiet er nog maar een beperkt aantal uren over. Ofwel prop je die vol of besteed je die uren met dingen die voor jou belangrijk of interessant zijn.  En dat betekent schrappen!  Wat kies je? TikTok filmpjes kijken of …?  Iets doen tegen je zin waar je van leeg loopt of …. ? (vul in naar keuze)

Verander je mindset en krijg een rustiger leven!

Teveel druk zorgt ook voor ongezonde stress. Een beetje stress geeft een push en is soms ook nodig, maar een continu opgejaagd gevoel niet.  

Nog een misvatting. Rust moet je niet verdienen omdat je hard hebt gewerkt, of mag alleen tijdens de vakantie. En rust betekent ook niet een vakantie of weekend volproppen met drukke activiteiten of klusjes afwerken.

Vakantie in je hoofd

Soms is het beter wat te vertragen. Elke dag een beetje vakantie in je hoofd. Rust krijg je door adempauzes in te lassen, maar ook door wat je doet met volle focus en aandacht te doen. Je komt in een positieve flow en je voelt je hierdoor minder opgejaagd. De waarheid is als je minder haast hebt, het soms veel sneller en vlotter vooruitgaat.

Vertragen zorgt voor minder stress en een groter gevoel van vrijheid.

Werk ik teveel?

Dit is geen pleidooi voor minder werken. Veel werken is geen probleem. Het geeft je ook voldoening en je kan je talenten verder ontwikkelen. Het gaat over hoe je je energie en tijd verdeelt en voldoende momenten van rust neemt. Sommige mensen verliezen zich in hun werk om maar niet te moeten voelen of omgaan met lastige emoties. Keuzes maken en grenzen stellen doet je beter presteren en je zit ook beter in je vel.

Hoe maak jij je hoofd leeg?

Zelf organiseer ik Mindful Walk / Run sessies in het weekend of ‘s avonds naast mijn gewone, drukke job. Ik kan ook kiezen om Netflix te kijken, maar ik haal zoveel energie uit de workshops dat ik dit verkies boven de zoveelste serie die me afstompt. Het maakt mijn hoofd leeg en slaap ‘s avonds als een roosje. Wat kies jij?

Rust is ook dolle pret!

En een rustiger leven, hoeft helemaal niet saai te zijn. Door balans te vinden, geniet je intenser. Vertragen en de juiste keuzes maken in je agenda, zorgt voor minder stress en een groter gevoel van vrijheid. Vul je vrije tijd met dingen die je graag doet of spontaan passeert. Vaak zijn de onverwachtse, spontane dingen het plezantst!

Oe is't? Goed, lekker rustig! 😄

Heb je last van stress? Heb je moeite om alledaagse drukte los te laten?

Tijdens Mindful Walk / Run leer je vertragen en beter luisteren naar je lichaam. We leggen tijdens de lessen geen prestatiedruk op, je hoeft geen marathonloper te zijn of records te breken. Het gaat om in beweging komen met de juiste ademhaling en stress loslaten. Je leert eenvoudige mindfulness oefeningen die je ook makkelijk thuis kunt doen op momenten dat je veel stress ervaart of even tot rust wil komen. Je ziet beter wat voor jou belangrijk is, de juiste focus.

Ontvang het gratis e-book

Met tips voor meer energie én minder stress. Je leert hoe je met kleine tips je gezondheid kan verbeteren!

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt het e-book in je mailbox.
Oeps! Er ging iets verkeerd met versturen. Probeer het opnieuw.
verder uit de blog

Meer energie en minder stress

6 voordelen van neusademhaling
Jun 23, 2023

Door bewust te worden van je ademhaling en te leren hoe je door je neus kunt ademen, kun je je gezondheid en welzijn aanzienlijk verbeteren. Dus waarom probeer je het niet eens? Ontdek de voordelen!

Heb je een opgejaagd gevoel? Het is ok om te vertragen!
Jun 21, 2023

Heb je last van een opgejaagd gevoel? Het is ok om te vertragen. Verander je mindset en krijg een rustiger leven! Vind balans en geniet intenser.

Moonwalk: een magische wandeling bij volle maan
Jul 17, 2023

Heb je ooit een wandeling gemaakt bij volle maan? Zo ja, dan weet je hoe bijzonder dat kan zijn en zeker als je met volle aandacht de magische energie van de maan gebruikt. Zin om de volle maan te beleven? Ontdek de magie van een Moonwalk!

We werken zowel lichamelijk als mentaal aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
gratis kennismaken