Mindfulness oefeningen voor thuis

July 1, 2023

In een wereld die nooit slaapt, is het vinden van momenten van rust en kalmte waardevol. Die innerlijke rust kan bereikt worden door de beoefening van mindfulness. Maar wat is mindfulness precies?

De kracht en éénvoud van mindfulness

Mindfulness gaat over het volledig bewust zijn van het huidige moment, je gedachten, gevoelens en sensaties accepteren zonder ze te beoordelen. Het is een methode om je te bevrijden van zorgen over het verleden of angst voor de toekomst en je te richten op het hier en nu.

Het mooie van mindfulness is dat het overal en op elk moment kan worden beoefend. 

Het enige dat je nodig hebt, is de bereidheid om je aandacht volledig op het huidige moment te richten.

Waarom thuis mindfulness oefeningen doen?

Het oefenen van mindfulness thuis is gemakkelijker dan je denkt. Je hebt geen speciale apparatuur of veel ruimte nodig. Een rustige plek, waar je niet gestoord wordt, is voldoende. Mindfulness oefeningen thuis doen, biedt bovendien een aantal voordelen:

Rust in je hoofd

Thuis is de plek waar je je het meest comfortabel voelt, en het creëren van een ruimte voor mindfulness oefeningen kan bijdragen aan een sfeer van rust en kalmte.

Stressvermindering

Door je te concentreren op het huidige moment, kan mindfulness je helpen stress te verminderen. Het helpt je los te komen van negatieve gedachten en brengt rust in je dag.

Betere concentratie

Regelmatige mindfulness oefeningen kunnen de concentratie verbeteren en je helpen effectiever te werken en te studeren.

Eénvoudige mindfulness oefeningen voor thuis

Mindful ademen

Ga comfortabel zitten en sluit je ogen. Focus je aandacht volledig op je ademhaling. Voel hoe de lucht je neus of mond binnenkomt, je longen vult en dan weer naar buiten gaat. Als je merkt dat je gedachten afdwalen, breng je ze gewoon terug naar je ademhaling.

De body scan

Ga liggen of zitten in een comfortabele positie. Sluit je ogen en begin je aandacht te richten op verschillende delen van je lichaam, beginnend bij je tenen en eindigend bij je hoofd. Neem de tijd om te observeren hoe elk lichaamsdeel aanvoelt, zonder erover te oordelen.

Luisteren naar muziek

Zet wat zachte muziek op of ga gewoon in een rustige ruimte zitten. Sluit je ogen en richt je aandacht volledig op de geluiden die je hoort. Probeer elk geluid te observeren zonder erover te oordelen of er een verhaal omheen te maken.

Douchen

Douchen kan een geweldige mindfulness oefening zijn. Let op het gevoel van het water dat over je lichaam stroomt, de geur van de zeep, het geluid van het water dat op de tegels spettert. Probeer je volledig op deze ervaring te richten, zonder je gedachten af te laten dwalen.

Mindful naar bed gaan

Voordat je gaat slapen, ga in een comfortabele houding liggen en sluit je ogen. Denk aan drie dingen waar je die dag dankbaar voor was. Visualiseer ze en voel de dankbaarheid in je hart. Concentreer je vervolgens op je ademhaling en stel je voor dat elke uitademing de spanningen van de dag loslaat.

Hoe FLOAD je kan helpen bij het beoefenen van mindfulness

FLOAD biedt Mindful Run / Walk cursussen aan die perfect aansluiten bij je mindfulness oefeningen thuis. Door lichaamsbeweging te combineren met mindfulness, krijg je meer energie, minder stress en een betere ademhaling.

Conclusie

Mindfulness oefeningen voor thuis kunnen je helpen om rust, kalmte en concentratie te vinden in het midden van je drukke leven. Begin vandaag nog en ontdek de voordelen voor jezelf!

Ontvang het gratis e-book

Met tips voor meer energie én minder stress. Je leert hoe je met kleine tips je gezondheid kan verbeteren!

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt het e-book in je mailbox.
Oeps! Er ging iets verkeerd met versturen. Probeer het opnieuw.
verder uit de blog

Meer energie en minder stress

Wat doet een coach voor mij?
Jan 26, 2023

Soms kun je moeilijk afstand nemen van je denkpatronen en emoties. Een coach helpt je om jouw doel te formuleren en sneller tot inzichten te komen.

Paswoord voor meer geluk in je leven
Jul 1, 2023

Hoe je paswoord je gelukkiger kan maken? Maak van je wachtwoord een mantra, affirmatie of reminder! Een stimulerende mantra is positief geformuleerd en specifiek. Alles wat je aandacht heeft groeit, dus als je elke dag intikt GO4IT ga je de goeie richting uit.

Mindfulness oefeningen voor thuis
Jul 1, 2023

Het oefenen van mindfulness is éénvoudiger dan je denkt. 5 mindfulness oefeningen voor thuis die je kunnen helpen om rust, kalmte en concentratie te vinden. Begin vandaag nog en ontdek de voordelen voor jezelf!

We werken zowel lichamelijk als mentaal aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
gratis kennismaken