Wat is wandelcoaching?

June 24, 2023

We gaan dieper in op het onderwerp wandelcoaching. Een effectieve manier om balans in je leven te vinden en van uitgeblust naar een gevoel van evenwicht te gaan. We bekijken de geschiedenis en de definitie van wandelcoaching, onderzoeken de voordelen ervan, waaronder verbeterde fysieke gezondheid, verminderde stress en angst, en verhoogde mentale helderheid. Daarnaast leggen we ook uit hoe wandelcoaching precies in z'n werk gaat.

Evenwicht vinden: de kracht van wandelcoaching

Ken je dat gevoel van uitgeput zijn, vastzitten in je eigen gedachten en verlangen naar balans? Je bent niet alleen. Het is een veelvoorkomend probleem in onze snelle, veeleisende wereld. De oplossing kan verrassend eenvoudig zijn: wandelcoaching.

Definitie en geschiedenis van wandelcoaching

Wandelcoaching is een vorm van coaching die de natuur en lichaamsbeweging combineert met traditionele coachingstechnieken om de geest op te ruimen en persoonlijk welzijn te bevorderen. Oorspronkelijk ontstaan uit een combinatie van mindfulness, psychologie en de overtuiging dat beweging en natuur helende eigenschappen hebben, heeft wandelcoaching zich ontwikkeld tot een gerespecteerde methode voor persoonlijke ontwikkeling en therapie.

De voordelen van wandelcoaching

De voordelen van wandelcoaching zijn veelzijdig en raken verschillende aspecten van ons leven, van onze fysieke gezondheid tot onze mentale welzijn en zelfs onze relaties. 10 voordelen van wandelcoaching die je leven ten goede kan veranderen.

1. Fysieke gezondheid

Wandelcoaching bevordert lichaamsbeweging en verbetert daardoor de algemene fysieke gezondheid.

2. Verminderde stress

Door beweging en tijd in de natuur te combineren, kan wandelcoaching helpen stress te verminderen.

3. Betere slaap

Regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen, kan bijdragen aan betere slaappatronen.

4. Verbeterde stemming

De combinatie van natuur, beweging en reflectieve gesprekken kan helpen om de stemming te verbeteren en gevoelens van depressie te verminderen.

5. Mentale helderheid

Wandelcoaching kan helpen bij het verkrijgen van een beter inzicht in persoonlijke problemen en het vinden van oplossingen.

6. Verhoogde creativiteit

Wandelen in de natuur kan de creativiteit stimuleren en nieuwe ideeën genereren.

7. Versterkte immuunfunctie

Tijd doorbrengen in de natuur kan het immuunsysteem stimuleren en de algehele gezondheid verbeteren.

8. Verhoogd zelfbewustzijn

Door de combinatie van beweging en coaching kunnen individuen hun zelfbewustzijn en zelfinzicht verhogen.

9. Verbinding met de natuur

Wandelcoaching kan een gevoel van verbinding met de natuur bevorderen, wat bijdraagt aan een gevoel van welzijn en tevredenheid.

10. Verbeterde relaties

De inzichten en vaardigheden die tijdens de wandelcoaching worden opgedaan, kunnen bijdragen aan het verbeteren van persoonlijke en professionele relaties.

Hoe werkt wandelcoaching?

Voorbereiding

Voorafgaand aan de wandelcoaching wordt er meestal een intakegesprek gehouden, waarin de coach de behoeften, doelen en verwachtingen van de persoon in kaart brengt. Dit zorgt ervoor dat de coach een traject kan ontwerpen dat voor jou op maat is gemaakt.

Locatie en timing

De sessies vinden plaats in een natuurlijke omgeving, zoals een park, bos of natuurgebied. De lengte en frequentie van de sessies kan variëren, maar ze duren meestal ongeveer een uur tot anderhalf uur en vinden wekelijks of tweewekelijks plaats.

Het wandelen

Tijdens de wandeling gebruikt de coach verschillende technieken en oefeningen om je te helpen reflecteren en nieuwe inzichten te verkrijgen. Deze kunnen variëren van ademhalingsoefeningen en mindfulness tot begeleide reflectie en probleemoplossende technieken.

De gesprekken

De gesprekken tijdens de wandeling zijn een belangrijk onderdeel van de sessies. Ze kunnen zowel gestructureerd als ongestructureerd zijn, afhankelijk van wat het beste werkt voor jou. De gesprekken helpen om gedachten en gevoelens te verduidelijken, nieuwe perspectieven te verkennen en actieplannen te ontwikkelen.

Na de sessies

Na de wandelcoaching sessies wordt er meestal een follow-up gedaan om te kijken hoe je de geleerde inzichten en technieken toepast in het dagelijks leven. Het is ook een kans om eventuele vervolgsessies of aanpassingen aan het traject te bespreken.

Conclusie

Wandelcoaching kan een krachtig instrument zijn om terug balans in je leven te vinden. Het combineert de voordelen van beweging, natuur en coaching voor een holistische benadering van welzijn. Bij FLOAD zijn we er om je te helpen op deze reis. Van uitgeblust naar evenwicht, wandelcoaching kan misschien de verandering zijn die je nodig hebt?

Ontvang het gratis e-book

Met tips voor meer energie én minder stress. Je leert hoe je met kleine tips je gezondheid kan verbeteren!

Bedankt voor je interesse! Je ontvangt het e-book in je mailbox.
Oeps! Er ging iets verkeerd met versturen. Probeer het opnieuw.
verder uit de blog

Meer energie en minder stress

Wat doet een coach voor mij?
Jan 26, 2023

Soms kun je moeilijk afstand nemen van je denkpatronen en emoties. Een coach helpt je om jouw doel te formuleren en sneller tot inzichten te komen.

Wat is het verschil tussen meditatie en mindfulness?
Jul 18, 2023

Ontdek de kunst van aanwezigheid en innerlijke rust door middel van meditatie en mindfulness. Hoewel ze vaak samen worden gebruikt, zijn ze niet identiek. Het kennen van hun verschillen kan ons helpen om beter te begrijpen hoe deze twee methoden ons kunnen helpen om een evenwichtig leven te leiden.

Er staan té veel tabbladen open
Feb 22, 2023

Het overweldigende gevoel van met heel veel dingen tegelijkertijd bezig te zijn. Je hoofd staat op springen en je weet niet waar eerst te beginnen. Schrappen, plannen, ...eventjes niet...

We werken zowel lichamelijk als mentaal aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
gratis kennismaken